Kaal Masten

Zendmasten

Sinds jaar en dag zijn wij thuis in de telecommunicatie. Voor ieder communicatiedoel maken wij de meest geschikte mast. Kaal Masten vervaardigt communicatiemasten voor o.a. GSM- en UMTS-telefonie, televisie, radio, scheepvaart, en alarmnetwerken. De vele ontwikkelingen op telecommunicatie vragen naar een oplossingsgerichte werkwijze. Dit biedt Kaal Masten door het leveren van maatwerk, service en turn-key oplossingen.

Design communicatiemasten 

Vaak wordt een vakwerkconstructie ingezet, echter Kaal Masten speelt in op de behoefte naar vormgegeven communicatiemasten. De markt had een sterke vraag om masten ook vanuit een vormgevingsperspectief te ontwerpen. Wij delen deze ambitie om de masten te verfraaien. Hieruit komen de door Kaal Masten ontworpen buis- en moduulmasten voort. Designmasten waarbij de antennes meestal volledig zijn geïntegreerd in de mast. 

Naast eigen ontwerpen produceren wij ook door ontwerpbureau’s en architecten ontworpen masten. Behalve vorm spelen ook de gebruikte materialen en kleur hier een belangrijke rol. 

                                   
                 
Buismast       Moduulmast       Vakwerkmast

Buismast 

Een veel gebruikt type communicatiemast is de buismast. Niet alleen een strak ontwerp, maar ook een groot antenne-capaciteit. Meestal kunnen alle kabels binnendoor lopen en kan ook de ladder in de mast worden aangebracht. De Prikmast is een type buismast dat typerend is voor het zeer ranke ontwerp, waarbij bovendien de antennes perfect worden gecamoufleerd.  

Moduulmast

Deze mast beweegt zich door de scharnierende constructie, waardoor het horizontale signaal gehandhaafd blijft. De antennes worden bovenin de buis geplaatst en door middel van een polyesterkap gecamoufleerd. Hierdoor behoud de mast het uiterlijk van een buis. 

Funderingsmethoden 

Kaal Masten verzorgt de specifieke fundering. Naast het aanbrengen van een betonnen fundament plaatsen wij communicatiemasten ook middels buispaalfundatie

Projectmanagement

Wij nemen al uw zorgen uit handen; turn-key! Onze projectteams zijn gewend om het gehele traject van mastkeuze tot en met plaatsing voor u te begeleiden, niet alleen in Nederland maar wereldwijd.