Kaal Masten

Vandalismebestendige oplossingen

Masten zijn helaas nog al te vaak het mikpunt van vandalen. Kaal Masten maakt zich sterk om schade door vandalisme en diefstal van kostbare apparatuur te beperken. Met een aantal maatregelen kunnen we kordaat optreden tegen vernielingen en onveilige situaties. 

Kaal-sluitlip®  

Het discusslot van een koker kantelbare mast  wordt bevestigd aan onze unieke Kaal-sluitlip®. Dit montageplaatje is zo ontworpen dat deze aan geen enkele zijde door vandalen kan worden doorgeknipt. Kanteling van de mast door onbevoegden is hierdoor niet uitvoerbaar. Kortom, een eenvoudige preventieve maatregel tegen diefstal. De koker kantelbare masten worden standaard uitgevoerd met de Kaal-sluitlip® . Het discusslot kan op twee manieren worden bevestigd:   

                     


Unieke Kaal-sluitlip® - horizontaal bevestigd

 


Unieke Kaal-sluitlip® - verticaal bevestigd  

Veiligheid met Kaalfix™

De vernielingen door vandalen richten zich voornamelijk op het openbreken en weghalen van mastdeuren. Regelmatig worden ook de kastjes met daarin de elektrische kabels vernield wat kortsluiting tot gevolg kan hebben. De veiligheid is daardoor in het geding. Aansluitend gaan met het herstel van de masten hoge kosten gepaard. Het is daarom aan te bevelen om uw kostbare masten en voorschakelapparatuur aanvullend te beschermen met de Kaalfix™ sluiting. 

Gepatenteerde Kaalfix™ sluiting

Sinds jaar en dag zetten wij voor optimale deurvergrendeling onze gepatenteerde Kaalfix™ sluiting in. Een kleine investering die u enorme besparingen oplevert. De sluiting ligt diep verzonken in het afdekdeurtje en is alleen met een unieke Kaal-sleutel te openen. 

    

Gemeenten kiezen vaak voor onze gepatenteerde Kaalfix™ deursluiting om: 

  • vernieling en diefstal van deurtjes en schakelapparatuur te voorkomen
  • onderhoud- en reparatiekosten te reduceren
  • veiligheid te verbeteren
  • bestaande masten extra te beschermen


Niet intrapbare deurtjes 

Voor vandalen wordt het nagenoeg onmogelijk om mastdeurtjes in te trappen. Standaard blokkeren wij de toegang door elke deuropening aan de binnenzijde te voorzien van 4 ingelaste stalen doppen.

Vandalismebestendige cameramast 

Hoewel Kaal Masten diverse vandalismebestendige oplossingen biedt voor conventionele cameramasten, is onze nieuwste aanwinst 'Cilver' optimaal inbraakwerend, vandalismebestendig en esthetisch uitgevoerd.