Kaal Masten

Standzekerheidstesten met Mastap

Om de leefomgeving zo veilig en duurzaam mogelijk te maken is het belangrijk ook inzicht te verkrijgen in de huidige status van masten in de openbare ruimte. Masten waarvan de economische levensduur is overschreden kunnen nog steeds in goede staat verkeren!

Om dit zeker te stellen, kan nu een non-destructieve test worden ingezet die uitwijst of een mast technisch geschikt is om te blijven staan.

 

              

Masten op locatie testen

In het kader van een duurzaam beleid is ons totaalpakket uitgebreid met een nieuwe dienst: het op locatie testen van masten. Met behulp van de methodiek van Mastap kunnen wij onder andere de huidige staat van masten bepalen en een verwachting over de toekomst genereren.

Zo helpen wij u het maximale rendement uit uw mastenbestand te halen! 


Beoordeling mast & fundament 

Mastap rapporteert o.a. drie belangrijke testresultaten:
1. Beoordeling aanwezigheid fundamentschade
2. Beoordeling standzekerheid
3. Levensduurprognose 

Standzekerheidstesten met Mastap

Mastap is een nieuw baanbrekend meetinstrument dat ingezet wordt om de huidige standzekerheid en de resterende gebruiksduur van masten objectief te beoordelen. Deze revolutionaire testmethodiek is geënt op de verhouding tussen de theoretische- en de gemeten eigenfrequentie van de mast.

Mastap is universeel inzetbaar. Kaal Masten is in staat masten van hout, staal, aluminium en beton te testen. Ook masten met gecombineerde materialen komen in aanmerking voor een standzekerheidstest.