Kaal Masten

Kaal Masten geeft het goede voorbeeld voor leerlingen De Singel Oss


OSS - Ze hebben er lol in, Stefan Smits (15) en Rick Hartogs (14), allebei afkomstig uit Heesch en leerling van praktijkschool het Hooghuis De Singel in Oss. Ze zijn druk aan het lassen bij de fabriek van Kaal Masten in Oss. Ze leren deze ochtend niet op school, maar echt in de praktijk.

Jos van den Hurk, de directeur van Kaal Masten, helpt graag mee jonge mensen te scholen. Zeker leerlingen van De Singel, die moeite hebben met leren en op de arbeidsmarkt soms tussen wal en schip vallen. "Bedrijfsleven en scholen zouden veel meer moeten samenwerken", vindt Van den Hurk, die tevens voorzitter is van de Osse Industriële Kring (OIK). Al ruim vijftien jaar komen leerlingen van De Singel een keer in de week naar Kaal Masten toe, om onder begeleiding van medewerkers van de fabriek ervaring op te doen. Na een half of een heel jaar wordt dat bezegeld met een certificaat, ondertekend door de directeuren van De Singel én Kaal Masten.

http://www.bd.nl/regio/regio-oss-en-uden/oss/kaal-masten-geeft-het-goede-voorbeeld-voor-leerlingen-de-singel-oss-1.4801257

 


terug