Kaal Masten

Nieuwe conificeermachine


 

Kaal Masten introduceert een unieke nieuwe methodiek voor het produceren van rond conische masten. Deze worden vervaardigd volgens het koudvervormproces. De masten worden geproduceerd uit cilindrische buizen welke vervormd worden naar de conische vorm. Ook andere vormen of combinaties behoren tot de mogelijkheden.

Het versterken van het materiaal is één van de unieke eigenschappen van dit proces en dit kan oplopen tot meer dan 200% van het uitgangsmateriaal. Daarnaast is het mogelijk om de wanddikte op elke plaats in de mast te bepalen. Dus in tegenstelling tot het warmvervormproces blijft de wanddikte in de masttop ook op de gewenste dikte.

De conificeermachine is een onderdeel van een totaal nieuwe productielijn waar ook een buizensnijmachine deel van is. Met deze lijn kan Kaal Masten de meest optimale rond conische mast produceren. Naast het gebruik van het kleinst aantal kilogrammen uitgangsmateriaal is ook voor het koudvervormproces veel minder energie nodig dan voor het warmvervormproces. Met deze machine kan dus de meest duurzame mast ter wereld worden geproduceerd!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze commerciele afdeling. Ook kunt u bij hen een afspraak maken voor een fabrieksbezichtiging.


terug