Kaal Masten

Duurzaam in Amsterdamse havens


Rietlanden Terminals BV heeft de eerste volledig met hoogvermogen LED-verlichting verlichte haventerminal ter wereld, mede mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Amsterdam. Het toepassen van LED-verlichting is volgens de organisatie een mooi voorbeeld van verduurzaming en volledig in de lijn met de ambities van Havenbedrijf Amsterdam en haar partners. Rietlanden Terminals heeft voor de aanleg van de LED-verlichting een subsidie gekregen uit het duurzaamheids- en innovatiefonds van Havenbedrijf Amsterdam. (bron: LED magazine)

Buiten het feit dat er gebruik gemaakt wordt van hoogvermogen LED-armaturen op deze hoogte waardoor een grote energiebesparing plaats vindt, is er ook gebruik gemaakt van duurzame conserveringstechnieken op de mast en fundatiebuis. Deze zijn beide voorzien van een Kaal DCC coating systeem. Dit systeem wordt bij Kaal Masten in huis aangebracht en kenmerkt zich door een uitstekende hechting, grote flexibiliteit, hoge slijtvastheid en een uitzonderlijk glans- en kleurbehoud. Door gebruik te maken van deze coating wordt niet alleen de levensduur van de mast verlengd maar zijn de onderhoudsintervallen beduidend langer vergeleken met een conventioneel coating systeem.

Buiten het gebruik van de coating is ook gekozen voor een buispaalfundatie. Door deze techniek is een betonfundatie, waarbij verspilling van tijd en grondstoffen de grootste nadelen zijn, niet nodig. Ook wanneer het op termijn verplaatsen van masten nodig mocht zijn, is een fundatiebuis, anders dan een betonfundatie, relatief makkelijk te verwijderen en elders weer in te zetten.

Het hele project is turn-key opgeleverd en de klant is door LED-expert en Kaal Masten totaal ontzorgd.

 


terug