Kaal Masten

Dak- en gevelvakwerkmasten


Het merendeel van onze klanten is er van op de hoogte dat Kaal Masten een specialist is op het gebied van het bouwen van vakwerkmasten. Daarbij gaan we tot grote hoogtes en zelfs een hoogte van 200 meter schuwen we niet. Vele duizenden vakwerkmasten verlieten de fabriek in Oss. Veelal werden die in Nederland geplaatst maar daarnaast zijn er ook grote aantallen naar het buitenland getransporteerd. Met name in Oostenrijk kunnen we trots door het landschap rijden want daar zijn zo'n 1500 masten door ons geleverd en geplaatst. Ons team in Linz zorgt voor de verkoop en de plaatsing.

Vooral in de stedelijke gebieden wordt het steeds moeilijker om een geschikte locatie te vinden voor een vakwerkmast. Een optie is dan om het hogerop te zoeken en de mast op een dak te plaatsen. Bij het plaatsen van een vakwerkmast van 30 of 40 meter komt wel het een en ander kijken. Meestal dient het dak enorm versterkt te worden en bij montage tegen een gevel dient ook een speciale constructie gemaakt te worden.

Recentelijk heeft Kaal Masten een drietal zware vakwerkmasten met verstevigingsconstructie in Oostenrijk geleverd. Hieronder ziet u de eerste van die drie en deze staat in Linz. De engineering, productie en montage werd door de specialisten van Kaal Masten zelf gedaan. Een echt "staaltje" vakwerk op een dak.

De tweede mast staat in Dornach en ook deze heeft een speciale dakconstructie die dient als stabiele basis voor de mast.

 

De derde mast is een bijzonder geval aangezien deze tegen een gevel gemonteerd moest worden. In de drukke binnenstad van Wels werd de mast in delen klaargelegd en de gevelconstructie op zijn plek gemonteerd. De mast volgde en dit gebeurde allemaal tot grote tevredenheid van opdrachtgever A1 Telecom. Hun vertrouwen in Kaal Masten werd volledig waar gemaakt.


terug