Kaal Masten

Succesvolle test masten Megaland


Kaal Masten is met Mastap aan het werk geweest om de veldverlichtingsmasten op Limburgs grootste evenemententerrein Megaland te testen. 

Bij Megaland staat veiligheid voorop

Megaland in Landgraaf is bekend vanwege uiteenlopende evenementen en activiteiten, zoals concerten van The Rolling Stones en Bon Jovi, de wielerronde Enecotour en het jaarlijkse festival Pinkpop. Kortom, een terrein dat vaak door veel mensen tegelijk wordt gebruikt en waar veiligheid geborgd moet zijn. Kaal Masten werd al ingeschakeld voor visuele inspecties van de masten op het terrein en heeft dit jaar ook Mastap ingezet. Mastap bood Megaland extra inzichten, bijvoorbeeld over de toestand van de masten onder maaiveldniveau. 

Zekerheid

De resultaten en inzichten hebben Megaland een stuk zekerheid gegeven dat haar masten er goed voorstaan. Ook door Bosch is Kaal Masten gevraagd testen met Mastap uit te voeren. Met behulp van Mastap worden vrijdag 6 juli 2012 lichtmasten, gesitueerd op een bedrijventerrein in Tilburg, getest.  

                


Opvallende testresultaten

Bij diverse testen is Kaal Masten al opvallende situaties tegengekomen. Opmerkelijk waren bijvoorbeeld de testresultaten van zes identieke lichtmasten die op eenzelfde locatie waren geplaatst.

Vijf van de zes masten werden standzeker bevonden voor een periode van 4 jaar, maar de zesde week daarvan af. Mastap constateerde een hoge kans op fundatieschade. Alleen rond deze mast is een aantal jaren geleden een geasfalteerde weg aangelegd. Bij de grondwerkzaamheden is waarschijnlijk schade aan het fundament ontstaan.

Met Mastap kon dit risico aangewezen worden. Maar misschien net zo belangrijk is dat Kaal Masten met behulp van Mastap vast kon stellen dat er met de andere masten niets aan de hand is. 


terug