Kaal Masten

Speciale fundering t.b.v. lijnverlichting


Het montageteam van Kaal Masten heeft de 'fundamenten' gelegd voor nieuwe verlichting in Beilen. Naast de productie van een tiental lichtmasten verzorgt Kaal Masten de fundatie en plaatsing op locatie. 

Bij de afslag Beilen Noord (aansluiting A28 -N381) komen twee nieuwe rotondes voorzien van lijnverlichting boven de weg. In plaats van conventionele lichtmasten, is er gekozen voor een dergelijke constructie, omdat hier met regelmaat uitzonderlijk transport passeert. Met lijnverlichting kunnen de rotondes zo obstakelvrij mogelijk ingericht worden. 

Buispaalfundatie

Lijnverlichting vraagt wel een speciaal type mast dat de ‘lijnen’ en armaturen op hun plaats kan houden. Deze zogenaamde spanmasten worden door Kaal zodanig berekend en ontworpen, dat de masten grote trekkrachten kunnen weerstaan. De lijnverlichtingsmasten worden daarom in een buispaalfundament geplaatst. Deze techniek is uitermate geschikt wanneer er in het fundament voldoende weerstand moet worden gecreëerd om de krachten op de masten te dragen. Daarnaast is het een duurzame en snelle oplossing, omdat er geen beton hoeft te worden gestort. 

De noodzakelijke lijnverlichting zal haar steentje bijdragen aan de verkeersveiligheid en de afwikkeling van het verkeer in Beilen. 

                    


Met de nieuwe trilunit van Kaal Masten worden 8 fundatiebuizen hoogfrequent de grond ingetrild, waarop de masten vervolgens geplaatst worden. 


terug