Kaal Masten

Buispaalfundatie

Duurzame fundering - buispaalfundatie

Met de inzet van een buispaalfundatie is Kaal Masten in staat snel, efficiënt en milieubewust te werken! In slechts enkele uren tijd trillen we hoogfrequent een fundatiebuis in de grond, waarop direct de mast geplaatst wordt. Deze techniek is uitermate geschikt voor plaatsing van grote masten. Inzetbaar voor onder anderen terrein- en sportveldverlichting, zend-, reclame-, verkeers- en afspanmasten.

Om een fundament te kunnen maken wordt nog al te vaak beton gestort. In tegenstelling tot het maken van een betonnen fundering is buispaalfundatie duurzamer en minder tijdrovend.

          

Zeer snel masten plaatsen

Een buispaalfundament behoeft geen wekenlange uithardingstijd, zoals een betonfundament. De voorbereidingstijd van deze toepassing is daarom aanzienlijk korter. In slechts enkele uren tijd trillen hoogfrequent een fundatiebuis in de grond, waarop direct de mast wordt geplaatst. Dezelfde dag kan u een operationele mast hebben. 

Hergebruik van fundatiebuis

Kaal Masten heeft aandacht voor duurzaam gebruik van materialen. Zodra een mast, geplaatst op een buispaalfundament, niet meer nodig is trekken we de fundatiebuis weer uit de grond en kan deze worden hergebruikt. Afvoer van beton is hiermee overbodig. Dit type fundering leent zich dus uitstekend voor tijdelijke plaatsing van masten.

HMR® grondstukbeschermer  

Buispaalfundatie is nog duurzamer geworden! Deze ondergrondse delen behoeven niet meer verzinkt te worden. Als alternatief voor verzinken behandelen wij de buis ook wel met onze duurzame HMR® grondstukbeschermer. Omdat dit intern wordt aangebracht, besparen we tevens op transport naar de verzinkerij!  

Besparing op transport

Bovendien vindt er een flinke besparing plaats op het vereiste aantal auto’s dat bij het tot stand brengen van een fundament benodigd is. Bij gebruik van een duur betonblok moeten twee auto’s worden ingezet: een om het gat te graven én de betonauto voor het storten. Tijdens het plaatsen van de buispaalfundatie is alléén onze Multi Purpose Truck nodig. Deze besparing houdt in dat er geen auto met aggregaat vereist is, maar ook geen auto met kraan en geen aparte auto die de mast aanvoert.

Nog meer voordelen van buispaalfundatie:

  • Kan het hele jaar door, o.a. bij vorst.
  • Minimum aan overlast voor omwonenden en verkeer.
  • Kan dichtbij gebouwen worden uitgevoerd.