Kaal Masten

OV2 Handboek

OV2 Handboek

Kaal Masten helpt inrichters van de openbare ruimte het juiste model lichtmast te kiezen voor de gewenste uitstraling. Met het boek ‘OV2 – Méér dan verlichting’, hebben wij een handige tool ontwikkeld voor de inrichter om het straatbeeld visueel te kunnen upgraden.

“Nederland zal er mooier op worden!”

Lichtmast heeft impact op omgeving

Vormgeving is de signatuur van de omgeving. Kaal Masten deelt deze opvatting. Echter, de invloed van masten op de uitstraling van een locatie wordt nog te vaak onderschat. Van alle factoren in het straatbeeld is de lichtmast een van de meest aanwezige. Kijk maar eens om u heen… Juist vanwege deze impact “zou je er iets moois mee moeten doen”, aldus Jos van den Hurk, directeur van Kaal Masten BV. Via deze weg trachten wij gemeenten te inspireren en verfraaiing van de openbare ruimte op de kaart te zetten.

Zelf aan de slag met OV2

OV2 is een tastbaar basisinstrument waarmee u spelenderwijze uw eigen omgeving kan inrichten met vormgegeven lichtmasten. Het vergemakkelijkt de keuze voor een type lichtmast en geeft een reëel beeld van hoe uw eigen omgeving eruit zou kunnen zien.

Het instrument bestaat uit een handboek en een CD met een speciaal softwareprogramma. Aan de hand van foto’s van uiteenlopende soorten locaties wordt getoond welke sfeer er met welke masten en armaturen bereikt kan worden.

        
         
    


OV2 Handboek

Het OV2 handboek instrueert en dient als naslagwerk. Alle essentiële aspecten waarmee u rekening dient houden bij het verlichten van de openbare ruimte komen aan bod. U kunt direct gebruik maken van de checklisten en de vuistregels toepassen. Deze hoofdregels geven inzicht in de functionele eisen van locaties en de wensen van gebruikers. Bovendien wordt de duurzaamheid van verscheidene materialen tegen het licht gehouden.

              

OV2 Software

Met het softwareprogramma kunt u de visualisatie concretiseren. Maak een zelfgemaakte foto van een locatie die wordt voorzien van openbare verlichting. Kies met behulp van de software een masttype, lengte, kleur, uithouder en armatuur. Plaats de mast vervolgens in uw foto. U beschikt nu over een realistische weergave van een mogelijke (her)inrichting. De gemaakte visualisatie(s), kunt u uiteraard aan derden laten zien.

Dit instrument is tot stand gekomen in samenwerking met de faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Kaal Masten BV.