Kaal Masten

DCC-coating

Duurzame DCC-coating

Kaal Masten heeft de norm gezet voor een optimale conservering met de Kaal DCC-coating: een duurzame coating met een CO2-vrije applicatie. DCC staat voor Dual Cure Chemistry en is een speciaal voor Kaal Masten ontwikkelde technologie.

          Voordelen van DCC-coating:
  • Verlengde levensduur van de mast
  • Milieuvriendelijk
  • Langdurig glans- en kleurbehoud
  • In elke RAL-kleur leverbaar 
  • Anti-graffiti

Verlengde levensduur van de mast

DCC-coating heeft de eigenschap extreem duurzaam te zijn. Toepassing van DCC dringt het onderhoud en de gerelateerde kosten van uw masten daardoor aanzienlijk terug!

DCC heeft de ultieme balans tussen oppervlaktehardheid én blijvende flexibiliteit. De nieuwste generatie 3-componenten coating geeft in zeer korte tijd een harde beschermlaag. Door de gewone buitenluchtvochtigheid ontstaan bijzondere eigenschappen, zoals:

  • uitstekende hechting;
  • blijvende flexibiliteit;
  • extreme mechanische sterkte. 


Milieuvriendelijk; een CO2-vrije applicatie 

DCC-coating voldoet aan alle huidige eisen ten aanzien van het milieu. Anders dan bij poedercoaten is hier geen hoge temperatuur (= energie!) nodig om de lak aan te brengen. Tijdens het proces komt er dus geen CO2 vrij. 

Langdurig Glans- en kleurbehoud

Kaal DCC behoudt, in de zwaarste snelverweringtest volgens ISO 2810, een glansgraad van meer dan 80% na 48 maanden. Tevens biedt DCC een uitzonderlijk langdurig behoud van de kleur. De coating is in alle RAL-kleuren leverbaar.

Masten krijgen daarvoor een uitstekende voorbehandeling. Uitsluitend oneffenheden en de zinkzouten van het verzinkte oppervlak worden verwijderd. De beschermende zinklaag blijft uiteraard intact. Zo ontstaat de juiste basis voor een optimale hechting van het Kaal-DCC coatingsysteem. Sinds 2011 wordt Kaal DCC-coating aangebracht in onze nieuwe high-tech coatinghal. Bekijk hoe een thermisch verzinkte mast de laatste fase van het productieproces ingaat: het aanbrengen van de extra duurzame Kaal DCC-coating.